Eskişehir Valiliği
Eskişehir Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Eskişehir Valiliği
Eskişehir Valiliği

ESKİŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN PROJESİ KABUL EDİLDİ.

20 Mart 2012
ESKİŞEHİR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN PROJESİ KABUL EDİLDİ.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 11-CE02-042 kod nolu Etkin Denetim Altyapısı Oluşturma Projesi (EDEAP)  Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2011 yılı mali destek programları kapsamında  368 proje başvurusu içerisinde kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik Çevre ve Enerji Mali Destek Programı kapsamında 17 proje arasına girmeyi başardı.
            2011 yılı Mali Destek Programları değerlendirme süreci “Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği”ne göre tamamlanarak, desteklenmeye hak kazanan projeler belirlenmiştir. 08.03.2012 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında mali destek almaya hak kazanan projeler onaylanmıştır.
            Projemizin amacı ; Çevre ve Şehircilik faaliyetlerinde denetim bileşeni, kontrolün ve izlenmenin sağlıklı yürümesi için büyük önem arz etmektedir.
            OSB’de 291’i faal,101’i inşaat aşaması,105’i proje aşamasında toplam 497 sanayi   kuruluşu bulunmaktadır.   Ayrıca, İlimizde 2 adedi ilçede 7 adedi merkezde olmak üzere 9 adet Küçük Sanayi Sitesi mevcut olup, bu sitelerde toplam 2216 adet işyeri bulunmaktadır.   Son olarak, 494 adet 1163 sayılı kooperatifler kanununa göre kurulu bulunan yapı kooperatifleri, 14 adet yapı denetim şirketi, 5 adet hazır beton santrali, 4 adet özel Laboratuar ve diğer yapı malzemesi üretici firmaları Müdürlüğümüz denetim kapsamındadır. 2011 yılında yukarıda bahsedilen işletmelerde toplam 1397 adet denetim hizmeti verilmiştir.
            Ülkemizde gerek personel yetersizliği ve gerekse mevcut personel ve ekipmanın etkin bir şekilde kullanılamaması nedeniyle denetim bileşeni yüksek verimlilikle işleyememektedir. Söz konusu proje ile, Çevre ve Şehircilik faaliyetlerinde denetim etkinliğinin artırılmasına yönelik kurumsal hafızayı güçlendiren, teknolojik imkanları azami ölçüde kullanan ve denetçi-dostu bir altyapı sisteminin kurulması amaçlanmaktadır.
             Projenin gerçekleşmesi halinde Proje kapsamında hazırlanacak olan yazılım ile aynı zamanda yapılan denetimlerin kaydı tutulacak ve bu kayıtlar Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) aracılıyla görüntülenebilecek ve böylece denetimlerin homojenleştirilmesi de sağlanmış olacaktır. Harita üzerinden istenilen arama kriterlerine göre (tarih, yer, sektör) il genelinde yapılan denetimler görüntülenebilecektir.
            Etkin bir denetim sistemi kurmak bölgede yaşayan halk açısından da doğrudan bir etkiye sahiptir. Karşılaştığı çevre ve şehircilik problemlerini bireysel şikayet şeklinde kuruma ileten halkın şikayetlerine daha hızlı ve daha etkin cevap verilebilecektir.
            İlk kez ilimizde uygulanacak olan sistem ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz açısından uygulamada yaşanan sorunlara çözüm bulunması ve etkin denetiminin sağlanmasında büyük kolaylıklar sağlayacaktır.
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır